Zwem4daagse 2018

Beste zwemvrienden,

Deze week stond in het teken van de zwem4daagse. Afgelopen maandag begon een enthousiaste groep zwemmers aan de tigste versie van dit sportevenement. We hadden veel vertrouwen in de weersomstandigheden gezien de achter ons liggende periode, maar niets is onzekerder dan het weer in Nederland. We werden dan ook getrakteerd op diverse weertypes. Met als kille afsluiting de donderdagavond. Normaliter begint de zomer op 21 juni, maar de weergoden dachten daar dit jaar kennelijk anders over. Als je al drie avonden hebt getrotseerd dan kan die vierde er ook nog wel bij, want aan het eind wachtte in dit geval de begeerde medaille, die dit jaar werd aangevuld met een Donald Duck en een zoete banaan en voor velen een leuke prijs uit de loterij.

Sportief gezien was ook dit jaar weer een hoogtepunt. De jongste deelnemer was pas vijf jaar en hij heeft het prima gedaan. Veel opa’s, oma’s en ouders stonden ook dit jaar langs de kant als toeschouwer. Volgend jaar kunt u zich ook gewoon inschrijven en lekker meezwemmen hoor. De oudste deelnemer telde heel wat lentes meer  en beiden werden na afloop in het zonnetje gezet. De meest frequente deelneemster zwom dit jaar voor de 41ste keer de zwem4daagse. Een zwemrecord dat onze vereniging nog even hoopt vast te houden.

Uiteraard is deze happening alleen te organiseren met de hulp van een heleboel vrijwilligers, waarnaar  onze dank uitgaat en als het bevallen is maken we graag een afspraak voor volgend jaar. Verder wil ik in het bijzonder de plaatselijke groenteman Landsheer bedanken voor het verstrekken van de gezonde versnapering op de laatste avond, Mr. Print voor de sponsoring van de deelnemerskaartjes en ook zwembad De Breek voor de ondersteuning. In het Noord Hollands dagblad stond deze week een foto van de zwem4daagse in Landsmeer.

landsheer

zwem4daagse-2018-nhdzwem4daagse-2018

 

Reacties zijn gesloten.