Zwem4daagse 2022

DOE JIJ OOK WEER MEE??

In 2019 was alweer de laatste editie van de zwemvierdaagse. Na twee roerige coronajaren zijn we blij om te melden dat het dit jaar weer door kan gaan.

Wanneer: 30 mei t/m 2 juni 2022
Waar: Zwembad de Breek Landsmeer
Starttijd: Elke avond van 19.00 tot 20.00 uur

Inschrijven is mogelijk de eerste avond vanaf 18.30 uur. Kosten: €8,- per persoon. Tussen 19.00 en 20.00 uur kan je starten om de benodigde baantjes te zwemmen. Na vier avonden ontvang je jouw welverdiende medaille. Voor de jongere deelnemers hebben we ook dit jaar weer de loterij met leuke prijsjes.

Wij kijken er naar uit en zien jou ook graag maandag 30 mei in het zwembad.

Belangrijk Corona nieuws

Inmiddels zijn we al weer 3 weken onderweg in het nieuwe winterseizoen.

Vanuit het Noorderparkbad hebben wij het volgende bericht gekregen:

Zie onderaan dit bericht de poster die vanaf 1 oktober jl. in het Noorderparkbad te vinden is. Deze poster vraagt jullie aandacht voor het dragen van mondkapjes in het Noorderparkbad.

Het dragen van mondkapjes geldt voor de volgende ruimtes in het Noorderparkbad:

 • Entreehal;
 • Alle Looproutes in het gebouw;
 • Garderobes en kleedkamers;
 • Voor- en achteruitgang;
 • Tribune;
 • Langs de rand van het zwembad.

 

Let op! Dit geldt voor alle leden, trainers, bestuursleden en toeschouwers van 13 jaar en ouder.

 

Zoals eerder al gezegd gaat dit winterseizoen gepaard met een aantal maatregelen in verband met Corona. Door ons hier allemaal netjes aan te houden dragen we eraan bij dat het Noorderparkbad open kan blijven en dat wij kunnen blijven zwemmen.

Wij, als vereniging, willen jullie dan ook dringend verzoeken om vanaf morgen, 3 oktober 2020, een mondkapje mee te nemen en te dragen op de hierboven aangegeven plekken.

Alvast bedankt namens het Bestuur!

corona-npb

 

 

Start winterseizoen 2020/2021

Nu we niet meer op maandagavond zwemmen in De Breek heb ik mooi de tijd om dit stukje aan jullie te typen.

Aan het begin was het even spannend, mocht De Breek wel of niet open, maar op 8 juni 2020 was het zover en was onze eerste training in het buitenbad een feit!

Ondanks Corona kunnen we wat ons betreft toch zeggen dat we afgelopen weekend een succesvol zomerseizoen afgesloten hebben in Zwembad de Breek te Landsmeer. Dit betekent ook dat de start van het winterseizoen in het Noorderparkbad weer voor de deur staat.

In 2020 gaat alles net even anders dan anders. In maart van dit jaar zijn wij, dankzij Corona, abrupt gestopt met de trainingen in het Noorderparkbad. Om jullie als leden te compenseren voor deze gemiste trainingen starten wij het winterseizoen 2020/2021 eerder dan normaal, te weten a.s. zaterdag 12 september!!

Ook al zijn wij allemaal inmiddels wel een beetje klaar met Corona, Corona is helaas nog niet klaar met ons. Dit betekent dat ook het winterseizoen 2020/2021 gepaard zal gaan met een aantal regels waar wij ons allemaal aan dienen te houden. Deze regels zijn als volgt:

Algemene Corona regels in het Noorderparkbad.

 • In Coronatijd betreden wij het zwembad via de achteringang. Dit is dus de ingang aan de kant van het wedstrijdbad (het bad waar wij altijd zwemmen)
 • Eerste drie kwartier: Vanaf 5 voor 11 kan je naar binnen. Er staat dan iemand van ons bij de deur. Om 11 uur gaat de deur dicht!!

        Tweede drie kwartier: Vanaf 10 over half 12 kan je naar binnen. Er staat dan                    iemand van ons bij de deur. Om kwart voor 12 gaat de deur dicht!!

 • Ouders/begeleiders mogen mee naar binnen, maar moeten direct, volgens de looproute, naar de tribune. Zij kunnen daar plaatsnemen met in acht neming van de 1,5 meter afstand. Let op!: Er mag maximaal 1 ouder/begeleider per kind mee naar binnen!
 • Vanuit het wedstrijdbad (binnendoor) is de horeca/kantine niet bereikbaar. De horeca is buitenom wel bereikbaar, maar daarna kom je als bezoeker het zwembad niet meer in.
 • Na de training kleed je je aan en verlaat je direct de sport locatie.
 • Douchen is niet toegestaan in het zwembad!
 • Kom in zwemkleding (dit mag natuurlijk onder je gewone kleding ????)
 • Kleedkamers zijn alleen beschikbaar bij vertrek. Hiervoor is in het Noorderparkbad een speciale route gemaakt, wat betekent dat je ook alleen bij het verlaten van het zwembad bij de kleedhokjes komt. Volg hierbij de regels die worden aangeven. Dit zal verder toegelicht worden door de aanwezige vrijwilligers.

N.B.: Neem een tas mee waar al je spullen in passen!

 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand.
 • Blijf thuis als je klachten hebt zoals verkoudheid of als je met iemand samenwoont die last heeft van klachten.

Coronaproof trainen bij Z.V. De Breekers.

 • We trainen op zaterdagochtend. Let op! Zie de juiste groepsindeling onderaan dit bericht.
 • Groep 1 & 2 trainen de eerste 45 minuten. Dat betekent van 11.00 tot 11.45 uur.
 • Groep 3 & 4 trainen de tweede 45 minuten. Dat betekent 11.45 tot 12.30 uur.
 • In en rond het wedstrijdbad is een maximum van 30 personen(volwassenen). Dit betekent dus zowel zwemmers als trainers/bestuur.

Joggingleden.
In het zwembad is een maximaal aantal van 30 volwassenen toegestaan, inclusief de trainers en de aanwezige bestuursleden.
Om joggingleden met kinderen op de vereniging de mogelijkheid te geven om tegelijktijdig met hun kind/kinderen te zwemmen willen wij de andere joggingleden  vragen om, om 11.45 te gaan zwemmen. Dit om te voorkomen dat we het maximum overschrijden.

*** Volg te allen tijde de instructies van de trainers en/of het bestuur ***

Afzwemmen.
Door de abrupte trainingsstop in maart van dit jaar is ook het afzwemmen, wat gepland stond voor 21 maart 2020, niet doorgegaan. Zoals eerder al aangegeven gaan wij dit verplaatsen naar het winterseizoen 2020/2021, te weten op zaterdag 12 december 2020!

Let op! De trainers bepalen wie er wel en niet mag afzwemmen. Dit zullen zij duidelijk maken tijdens de trainingen.

Vanaf a.s. zaterdag 12 september zullen de trainers het oefenen voor het afzwemmen weer oppakken. Op verzoek van de trainers: Neem als je komt kleding mee om te oefenen voor het afzwemmen. Dit zal niet elke week nodig zijn, maar je kunt het maar beter bij je hebben.

Tot Zaterdag!

indeling-groepen-winterseizoen

P.S. Weten welke data we allemaal zwemmen in het binnenbad? Zie hier de kalender voor het winterseizoen: winterkalender-zv-de-breekers-2020-2021-noorderparkbad

DEEN Sponsoractie 2020!

dec200021-sponsoractie-2020-banner-300x250px

 

 

 

 

 

 

A.s. zondag 16 augustus gaat de DEEN Sponsoractie weer van start!

Met trots kunnen wij melden dat wij ook dit jaar weer geselecteerd zijn voor de DEEN Sponsoractie bij DEEN Landsmeer! Help jij ons zoveel mogelijk munten te verzamelen met als resultaat een sponsorbijdrage waar wij weer veel leuke dingen van kunnen doen!

Van wanneer tot wanneer is de DEEN Sponsoractie?
De sponsoractie begint a.s. zondag 16 augustus en loopt tot en met zaterdag 5 september.

Hoe werkt de DEEN Sponsoractie?
Je ontvangt bij iedere € 10,- aan boodschappen én bij speciale actieproducten een sponsormunt. In jouw favoriete DEEN winkel, DEEN Landsmeer, staat een speciale display. Iedere vereniging heeft zijn eigen koker waar de munten in verzameld worden. Doe jij boodschappen bij DEEN Landsmeer en heb je munten gooi deze dan in de koker van Z.V. De Breekers!. Bij iedere DEEN winkel zijn er 5 deelnemende verenigingen. Bij DEEN Landsmeer zijn dat de volgende:

- Voetbalvereniging I.V.V.
- Tennisvereniging Heb Durf
- Basketbalvereniging Landslake Lions
- AC Waterland
- Z.V. De Breekers

Zomerkalender 2020

Beste zwemvrienden,

We zijn weer begonnen. Vanavond was de eerste training in het buitenbad. Wel even wennen met de Corona regels, maar ook dat went. In het eerdere bericht was nog niet de zomerkalender opgenomen, maar wel dat we in de zomervakantie alle leden de mogelijkheid bieden op maandagavond te komen trainen. Bijgaand vind je de data die wij voor deze zomer hebben gereserveerd. Weet je het even niet meer kijk dan op de site.

zomerkalender-breekers-2020-nieuw

Zomertrainingen in Corona tijd!!!!!!!!!!!!!!!

Beste  zwemvrienden,

Het is zover…… morgen, 6 juni, mag zwembad de Breek, na een periode van onzekerheid, eindelijk haar deuren weer openen.

Dit betekent dat ook wij, na drie maanden thuis zitten, weer mogen gaan trainen en wel maandag 8 juni a.s. Wij zijn blij met deze ontwikkeling, maar dit gaat in ‘Coronatijd’ natuurlijk wel gepaard met een aantal voorwaarden.

Algemene Corona regels in zwembad de Breek.

 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Blijf thuis als je verkouden bent!
 • Was je handen voorafgaand aan het zwembadbezoek.
 • Kom in zwemkleding (dit mag natuurlijk onder je gewone kleding ????)
 • Kleedkamers zijn alleen beschikbaar bij vertrek. Volg hierbij de regels die worden aangeven. Let op! het grote kleedhok mag NIET gebruikt worden.
 • Kom 5 minuten voor aanvang binnen en verlaat direct na de sportactiviteit de locatie.

Coronaproof trainen bij Z.V. De Breekers.

 • We trainen op maandagavond en zaterdagochtend.
 • Groep 1, 2 & 3 trainen de eerste 45 minuten. Dat betekent maandagavond van 18.30 tot 19.15 uur en zaterdagochtend van 09.00 tot 09.45 uur. Let op! Groep 3 traint normaal gesproken de tweede 45 minuten, maar ik dit geval de eerste 45 minuten.
 • Groep 4 traint de tweede 45 minuten. Dat betekent maandagavond van 19.15 tot 20.00 uur en zaterdagochtend van 09.45 tot 10.30 uur.
 • 45 minuten zwemmen is 45 minuten zwemmen. Kom dus op tijd!
 • In het diepe bad mogen maximaal 16 personen zwemmen als één van de zwemmers ouder is dan 18. In deze situatie mag er niet ingehaald worden. Zijn alle zwemmers onder de 18, dan mogen er meer in het diepe bad en in deze situatie mag er wel ingehaald worden. Regels m.b.t. afstand houden, inhalen etc. worden ter plaatse ook nog een keer uitgelegd door de trainers en/of het bestuur.
 • Voor joggingleden geldt indien je de eerste 45 minuten komt dan kan je in het middenbad zwemmen, dit natuurlijk met inachtneming van de 1,5 meter en niet inhalen regel. Komt je de tweede 45 minuten dan kan je in het diepe bad zwemmen, met dezelfde regels. Let op! Maximaal 16 mensen, boven de 18, in het diepe, dus zijn er teveel dan zwem je ook de tweede 45 minuten in het middenbad. Mochten er de eerste 45 minuten weinig kinderen zijn dan is het dan ook mogelijk om in het diepe bad te zwemmen (geen garanties)

*** Volg te allen tijde de instructies van de trainers en/of het bestuur ***

Afzwemmen

21 maart zouden we afzwemmen. Door de corona pandemie is dit niet door gegaan wat natuurlijk erg jammer is.

Buiten afzwemmen is natuurlijk niet ideaal vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden.

De periode tot aan de zomervakantie is nog maar erg kort en jullie hebben al drie maanden niet kunnen zwemmen. We willen jullie natuurlijk wel goed kunnen voorbereiden op het afzwemmen, daarom gaan we de zomerperiode gebruiken om weer te oefenen.

Er is besloten het afzwemmen te verplaatsen naar het nieuwe winterseizoen. We gaan een nieuwe datum plannen ergens in november of december.

Zomervakantie

We hebben de training natuurlijk al een tijdje moeten missen en aangezien we deze zomervakantie waarschijnlijk op vakantie gaan in eigen land hebben wij besloten in de zomervakantie door te gaan met zwemmen op de maandagavond. Dit uiteraard met dezelfde voorwaarden.

Wij zien jullie weer graag bij de eerste training a.s. maandagavond.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur.

 

Corona Nieuws!

Beste zwemvrienden,

Deze week werden we allemaal geconfronteerd met een verlenging van een groot aantal maatregelen door het corona virus. Onze premier kondigde onder meer aan dat eerder genomen maatregelen werden verlengd tot 28 april 2020, waaronder de schoolsluiting. In die week zal er worden besloten of een verdere verlenging noodzakelijk is. Ook het verenigingsleven ligt al drie weken stil en er zal de komende weken geen verandering in komen. Wat betekent dit concreet voor ZV De Breekers:

 • Dat het afzwemmen voor zwemvaardigheid nog verder zal worden doorgeschoven;
 • We nog niet definitief kunnen zeggen wanneer het zomerseizoen weer van start zal gaan;
 • De geplande jaarvergadering voorlopig nog niet gepland is en kan worden.

Ook hebben alle sportbonden en zwembaden zich achter deze maatregelen geschaard. Wij, als bestuur, hebben, hoe jammer dit ook is, hier alle begrip voor, want ook wij willen graag dat onze leden deze periode liefst ongeschonden en gezond doorkomen. Mochten er toch vragen bij u  leven die wij kunnen beantwoorden laat dit dan even per mail of telefonisch aan ons weten.

Het Bestuur van ZV De Breekers.

 

 

 

CORONA NIEUWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beste zwemvrienden,

Gezien de ontwikkelingen van het Corona virus in Nederland en de maatregelen die onze overheid vandaag heeft aangekondigd, hebben wij, het bestuur van Z.V De Breekers, besloten de komende zwemtrainingen in de maand maart af te lasten.

Dit betekent concreet dat het winter zwemseizoen  noodgedwongen vroegtijdig stopt, maar ook dat het afzwemmen dat gepland stond voor 21 maart NIET DOORGAAT.

Uiteraard gaan wij in overleg om hier een oplossing voor te vinden. Zodra wij hier nieuws over hebben dan horen jullie dat van ons.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en dat wij elkaar spoedig weerzien in gezonde omstandigheden.

Bij vragen kunt u altijd een mail sturen naar:  zvdebreekers@hotmail.nl

Het bestuur – Z.V. De Breekers

Afzwemmen voor diverse zwemvaardigheden

Beste Zwemvrienden,

Het winterseizoen loopt alweer op zijn eind, dat is ook te merken aan de buitentemperaturen. De echte reden voor dit bericht is dat er weer kan worden afgezwommen en wel op 21 maart 2020 in het Noorderparkbad. Vergeet vooral op die dag niet de kleding waarin je moet afzwemmen en ook al in hebt proef gezwommen deze winter.

Afbeeldingsresultaat voor afzwemmen cartoons

21 maart 2020